miercuri, 29 septembrie 2010

Internet mobil de la rcs-rds

Va spuneam aici ca am fost nevoit doua zile sa folosesc un modem de internet de la rcs-rds. Eu urasc numele rcs-rds si tot ce este legat de el din momentul in care s-a intamplat asta.

Aflasem de la diferite persoane ca internetul nu e chiar asa bun pe cat se spune. Ca acoperirea nu e chiar asa buna. Ca viteza e prastie. Ca traficul nu e chiar asa de nelimitat. Ca uneori afecteaza programele calculatorului si conexiunea cade foarte des.

Iata ca am avut ocazia sa testez si eu acest modem. In primul rand se conecteaza si se deconecteaza cand vrea el. In sensul ca pur si simplu se decupleaza modemul. Ca si cum calculatorul nu l-ar recunoaste. Daca ai noroc e posibil sa fie nevoie si de un restart pentru a fi recunoscut din nou.

Apoi semnalul intradevar nu e asa cum se lauda ei ca e. Eu l-am folosit in Oradea. La etajul unu al casei aveai semnal cat de cat, cum am coborat la parter deja stateam intr-o linie. Deci semnal extrem de slab.

Viteza e prastie. Da, probabil sunt eu obisnuit sa mi se incarce siteurile instant. Insa nici sa stau 5-10 secunde nu imi place.

Cat am folosit modemul acela, laptopul meu s-a blocat de doua ori. Am folosit aceleasi aplicatii ca si acasa, aceleasi programe. Acasa nu face niciodata figuri. Intre timp am aflat de la cineva ca modemul de la rcs-rds e mai rau ca un virus.

Am aflat si ca e normal sa se incalzeasca. Ciudat.

P.S. Da, postare scrisa din cauza urii pe care o port acestei firme si tuturor celor care au legaura cu ea. Insa tot ce am scris e cat se poate de adevarat.

2 comentarii:

RoxoR spunea...

Azi, surpriza, imi pica netu. Ce drac sa fac ca aveam nevoie, bag sticku de rds. Dupa cativa dumnezei si morti, merge. De incarcatul paginilor nu vorbesc, adormi pana se deschid (cu semnal full).
Ce mi s`o parut de`a dreptul hilar. Eu am huawei d`ala alb cu portocaliu. Il iau de la sediu rds, il bag in pc, apare installer`u. Ce sa vezi, in loc de scris, numai patrate. Selectez limba engleza, dau cumva si de next, se instaleaza, intru in program, dau connect si canci, nimic. Caut pe google de ce nu merge, ca sa aflu de pe un site ca tre` creat un profil nou cu Digi.Net si la ala dat connect. Cand l`am luat de la rds n`am primit astfel de informatii.

Boogie spunea...

Si internetul de la vodafone e cam la fel. Nu se intrerupe conexiunea cand vrea ea, semnalul este bun, dar in schimb viteza de download este varza. Si mai are si trafic limitat pe luna, 2Gb. Un net de toata jena.

Trimiteți un comentariu