luni, 6 septembrie 2010

Law Abiding Citizen (2009)

Un film exceptional din toate punctele de vedere. Actiunea prezinta un barbat caruia i-au fost omorate sotia si fetita. Deoarece avocatul care l-a reprezentat atunci la proces a facut o intelegere cu unul dintre criminali pentru a-l turna pe celalalt, urmand sa primeasca o pedepsa mica, barbatul isi doreste acum sa razbune memoria familiei sale ucigandu-i pe toti cei care au participat la acel proces sau care au legatura cu ei.

Dupa 10 ani de la moartea familiei sale, chiar daca ajunge la inchisoare dupa ce il omoara pe criminalul care a scapat, el organizeaza din celula asasinate asupra celor corupti din sistemul juridic.

Barbatul, insetat de razbunare, face orice pentru a-si atinge tinta. Este un personaj incredibil de inteligent, insetat de sange obtinand beneficii din santaj. Un barbat care a pierdut totul iar acum dovedeste lipsurile si incompetenta unui sistem juridic bolnav.

Finalul m-a dezamagit putin. Chiar imi doream ca barbatul sa scape. De obicei criminalii nu iti provoaca simpatie (nici macar in filme) dar cazul acesta era diferit. Traim intr-o lume in care dreptatea nu se mai aplica, iar singura solutie e sa iei problema in mainile tale. Un film care merita urmarit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu