marți, 21 septembrie 2010

Blood Diamond (2006)

Un film in care Leonadro DiCaprio joaca un rol exceptional care ii vine perfect. Actiunea prezinta razboiul civil din Sierra Leone de la inceputul anilor '90, persecutarile, crimele, nedreptatile din aceasta tara. Filmul ii prezinta pe Danny Archer si Solomon Vandy care lupta pe un front comun pentru a recupera un diamant ascuns de Solomon. Solomon face orice pentru a-si recupera familia si baiatul din mainile rebelilor, fara a se teme de moarte. Un film presarat cu scene de groaza, cu sange, insa in care isi face loc si iubirea, dragostea fata de familie, prietenia, compasiunea, chiar si o mica idila intre Archer si jurnalista care ii ajuta.

Ne este dezvaluita si dorinta de imbogatire. Faptul ca unii oameni ar face orice pentru diamante, pentru bani. Si ne arata cate sacrificii si cate crime (de unde si numele) sunt facute doar pentru ca cei bogati si puternici sa se bucure de stralucirea acestor diamante.

Filmul prezinta intr-un mod violent realitatea din tarile subdezvoltate, lupta pentru supravietuire, crimele, intr-o lume dominata de lupte si violenta. Peste tot sunt prezente scene ingrozitoare. Oameni ucisi fara mila, copii cu mitraliera in mana, copii care ucid fara regrete alti copii, o tara macinata de razboi si teroare, groaza.

Un film care merita urmarit negresit. Chiar daca e putin cam lung, finalul fiind putin cam mult amanat, filmul nu te lasa sa te plictisesti si cu siguranta iti va trezi unele sentimente si te va face sa te gandesti la viata linistita pe care o duci.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Da pare destul de interesant :)

Trimiteți un comentariu