miercuri, 22 septembrie 2010

Friday the 13th (2009)

Filmul prezinta povestea taberei de vara Crystal Lake, unde un baiat pe nume Jason Voorhees moare inecat in lacul din apropiere. De fapt el nu moare, revenind si omorandu-i pe toti cei din tabara.

Filmul tinde de la mediocru spre slab, insa daca iti doresti un film de groaza plin de sange, de crime si situatii terifiante. Chiar daca nu straluceste ca film, te tine in suspans pe tot parcursul actiunii, iar daca esti in cautarea unui film de groaza care sa iti umple ecranul de sange, acesta este potrivit.

O chestie aiurea este structurarea actiunii. La inceput este prezentata moartea mamei lui Jason (in urma cu vreo 20-25 de ani), apoi cum el se razbuna pe toti turistii care vin in zona. A doua faza se petrece foarte repede. Un grup de turisti este omorat in cateva minute de Jason si iti da impresia ca filmul se termina aici, in primele minute. De fapt, incepe o a treia actiune, cand in zona vine inca un grup de tineri, veniti sa se distreze la cabana unuia dintre ei, fara sa stie ce ii asteapta, acestia mor unul cate unul, ucisi cu sange rece de Jason.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu