luni, 27 septembrie 2010

Romania, stat de drept?

Sau dictatura lui basescu si a guvernului Boc? Nici nu stiu cu ce sa incep si cum sa scriu ca sa nu o lungesc prea mult.

Hai sa incepem cu protestul politistilor, de unde au plecat toate evenimentele din zilele astea. Ca sa ne intelegem din start, eu sunt 100% de acord cu protestul politistilor. Sunt cetatean al acestei tari si sunt de acord cu acel protest si sunt sigur ca si altii au aceiasi parere. Pana la urma orice roman are dreptul sa protesteze. Atata timp cat nu atenteaza la siguranta si integritatea fizica a nimanui, nu vad unde e problema. Ca l-au jignit pe distinsul domn presedinte, aici e doar problema marinarului. Ca nu te jigneste nimeni de bun ce esti. Nu jigneste nimeni un om care merita respect. Nu jigneste nimeni un om de onoare.

Domnul basescu a incercat sa denigreze imaginea politistilor prin diferite metode. Prima problema a fost ca politistii nu mai au respect pentru tara si insemnele nationale. Ce vorbesti marinarule? Cine nu mai are respect pentru tara? Nu cumva te-ai uitat de dimineata in oglinda? Rusine.

S-a spus ca polititsti au denigrat insemnele nationale pentru ca au aruncat cu caschete! Pauza. In primul rand a fost o singura cascheta si in al doilea rand, sunt aproape 100% sigur ca nu a fost o incercare a politistilor de a denigra insemnele nationale. Dar daca domnul basescu asa vede, e problema lui. Ar trebui sa poarte mai des acei ochelari.

Apoi a venit lovitura de gratie. Boc si basescu au refuzat serviciile oferite de politie. Adica autovehiculele MAI nu mai intra in alcatuirea coloanelor oficiale. Dupa cum spunea si un politist, atunci cum se mai poate numi coloana oficiala? Cand in lege scrie clar ca o coloana oficiala are ca antemergator un autovehicul al ministerului de interne. In fine, nu ma bag la avioane.

Problema e ca cei mai inalti oficiali ai statului numit Romania, denigreaza si pun la pamant o institutie a aceluiasi stat. Intr-o tara in plina criza economica, o tara in care protestele sunt in floare, presedintele si primul ministru al acelei tari "pun la respect" politia? Pai nu stiu ce vedeti voi, insa mie mi se pare ca ne indreptam spre dictatura lui basescu.

De unde si pana unde vorbeste el de respect, de respectarea legilor si de puterea statului roman. Cand el, cel care reprezinta statul roman ar trebui sa isi dea doua palmi de fiecare data cand vorbeste de dreptate, respect, onoare, etc.

Demisia lui Blaga a survenit in urma acestor evenimente. Chiar nu vreau sa comentez acest fapt. Insa vreau sa spun doar ca sunt total de acord si il respect pentru ce a facut. Indiferent din ce motiv si indiferent cine ar fi Blaga, care ar fi trecutul sau si oricare ar fi legaturile sale politice.

Sa revenim la declaratiile lui basescu cu privire la mitingul politistilor. Da, sa zicem ca a fost ilegal, insa cat se poate de indreptatit. Insa cine e basescu sa hotarasca ce e bine si ce e rau in tara asta? Exista legi? Exista. Atunci acei politisti sa fie sanctionati. Cel care a aruncat cu chascheta sa fie sanctionat (absurd) pentru denigrarea insemnelor nationale. Repet, sunt 100% de acord cu protestul politistilor. Insa cum poti tu ca presedinte al acestei tari sa arunci in mocirla o institutie a statului, cat ai fi tu de presedinte. Pai intr-o tara in care toate hotararile sunt cat se poate de absurde, unele chiar ilegale, cum isi permite primul om in stat sa faca asemenea declaratii. Cand daca spui Romania spui ilegal si nedrept. Cand spui basescu spui nedrept. In fine, nu are rost sa mai dau apa la moara.

Pana la urma nu ma mai mira nimic din ce se intampla in tara asta. Nu m-ar mira nici daca maine basescu ar spune ca nu mai are nevoie de sistemul de educatie sau de sistemul de sanatate. Nu imi e frica de faptul ca politia a scazut in ochii romanilor, indiferent de pozitia pe care a avut-o inainte. Nu imi e frica pentru ca sper ca macar in ceasul al 12-lea, cei care l-au votat pe basescu, si-au dat seama de ce au facut si nu vor lua in seama toate masurile lui.

O tara in care masurile de criza au constat doar in marirea tva-ului si scaderea salariilor, presedintele isi permite sa vorbeasca de ce este legal, onorabil si ce denigreaza sau nu statul de drept.

Sunt atat de scarbit de tot ce inseamna Romania din punct de vedere politic incat daca maine cineva mi-ar pune in mana ocazia de a plecat oriunde in lumea asta larga, nu m-as gandi nici macar doua secunde. Pana acum cateva saptamani probabil as fi stat putin in dubiu, insa in momentul de fata as pleca in secunda doi.

P.S. Nu am scris deloc gresit basescu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu