marți, 14 septembrie 2010

Trafic intenst in oras in urma accidentului de pe DN1

O cisterna incarcata cu aditivi folisiti pentru motorina s-a rasturnat azi pe DN1 (E60) undeva la limita judetelor Cluj si Bihor. Circulatia a fost oprita complet in zona datorita riscului de explozie, astfel ca soferii au fost sfatuiti sa foloseasca rutele ocolitoare.

Cum ruta Cluj-Oradea (spre si dinspre vama) era blocata, singura ruta ocolitoare pentru soferi, pe un drum cat de cat decent (drum national), a ramas traseul Huedin-Zalau-Simleu Silvaniei-Nusfalau-Alesd-Oradea. Click pe fotografie pentru marire. Cu cercul rosu este marcata zona in care a avut loc accidentul, cu negru traseul initial iar cu galben ruta ocolitoare.

Mai jos aveti un filmulet pe care l-am filmat in seara asta, pentru a vedea cum un accident produs undeva departe, poate afecta un mic orasel linistit. Probabil pentru cei care locuiti in orase mari ce vedeti aici nu e neaparat trafic ingreunat, insa de obicei drumul asta e destul de liber seara si rar vezi un tir dupa ce se insereaza.

Eram cu un prieten la obisnuita plimbare de seara cu bicicletele. De obicei pe drumul asta te poti da cat de cat linistit cu bicicleta. Traficul de masini mici nu este foarte intens, mai ales dupa ora 8, iar camioane daca vezi unul sau doua pe seara e bine. Nu stiam nimic cand am iesit afara, insa cand am vazut ca incurcam destul de mult traficul si nu e prea sigur nici pentru noi sa mergem pe drum cand ne depasesc atatea tiruri, ne-am multumit doar cu o plimbare pe stradutele din oras. Cand te depaseste o masina mica e ok, plus ca doua masini mici incap linistite pe langa noi, insa cand vezi ca te depasesc atatea tiruri, care nu pot trece de tine pentru ca traficul e la fel de intens si din sens opus, te gandesti ca esti cam in plus pe carosabil si te retragi.

Lucrurile au revenit cu siguranta la normal si maine seara ne vom putea bucura linistiti de plimbare. Am sa filmez maine intre orele 8-9 ca sa vedeti diferenta de trafic.

In mod normal ne dam destul de mult pe drumul asta seara, insa in conditiile astea nu stiu cine s-ar fi incumetat sa ruleze pe sosea.


P.S. Nu stiu cum fac insa de cate ori se intampla ceva interesant, ori nu am camera la mine, ori nici macar la telefon nu am baterie. Filmuletul a fost filmat de un prieten cu un sony ericsson k810i.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu