sâmbătă, 4 septembrie 2010

The Mist [2007]

As putea sa spun fara nici un regret ca per ansamblu filmul este mediocru, nu se ridica nici pe departe la inaltimea asteptarilor. Totusi, situatiile prezentate in film, povestea de supravietuire, speranta, prezentarea psihologiei oamenilor, fac din acest film unul bun.

Filmul prezinta lupta pentru supravietuire a locuitorilor unui mic orasel, unde in urma unei furtuni apare o ceata densa in care sunt prezente tot felul de creaturi. Filmul ne arata cum reactioneaza oamenii in situatii de criza, cum isi schimba un om mentalitatea si faptul ca omul este o fiinta prea fragila si are nevoie de ceva in care sa creada, de care sa se simta protejat, sa creada in Dumnezeu si sa gaseasca refugiu in religie, refuzand sa gandeasca rational.

In film oamenii devin proprii lor dusmani, iar grupul care la inceput era unit, se divide. Un grup fuge cu masina si conduc pana li se termina benzina. Aflandu-se intr-o situatie fara scapare, crezand ca vor muri in chinuri, ucisi de creaturi, acestia decid sa se omoare. Barbatul care a condus grupul, ii omoara pe cei patru cu care se afla in masina, inclusiv pe baietelul lui, insa el ramane in viata deoarece avea doar patru gloante. Finalul este cutremurator. La cateva clipe dupa ce ii omorase pe cei patru, ceata se ridica si de nicaieri apar vehiculele armatei, apar soldatii si camioane care evacueaza supravietuitorii. Finalul intareste ideea ca daca speranta moare in sufletul omului, totul este pierdut.

Un film care merita urmarit. Te tine in suspans pana la sfarsit, actiunea iti da de gandit cu privire la psihologia oamenilor, iar finalul cutremurator este grandios. Chiar daca m-as fi asteptat la un final fericit, sunt foarte multumit de finalul ales.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu