sâmbătă, 28 august 2010

The Village [2004]

O spun de la inceput ca este un film bun. Un film care ne minte inca de la inceput si ne minte bine. Cu siguranta te va tine cu sufletul la gura pana la sfarsit. Despre ce este vorba? Pai va spun pe scurt. Este vorba de un sat izolat undeva intr-o rezervatie naturala unde traiesc cateva zeci de persoane. Satul este inconjurat de padure, unde locuitorii satului nu au voie sa intre datorita unor creaturi cu care satenii au o "intelegere".

Ei nu intra pe teritoriul lor, iar creaturile nu intra in sat. Astfel ca satenii sunt izolati in micul lor satuc. Trecerea granitei de catre un tanar (Lucius) atrage mania creaturilor. In urma unor evenimente Lucius este injunghiat de un baiat cu probleme mintale din sat pentru ca Lucius urma sa se casatoreasca cu cea mai buna prietena a lui.

Viitoarea sotie a lui Lucius pleaca la oras (cu aprobarea "batranilor") pentru a aduce medicamente pentru ca Lucius sa poate fi salvat de la moarte. Acum aflam si adevarul si aflati si voi de ce am zis la inceput ca este un film care ne minte de la inceput. De fapt nu exista niciun fel de creaturi in paduri (cel putin nu cele de care spuneau "batranii"). Aflam ca totul a fost o inscenare a "batranilor" pentru ai mentine pe toti aici.

Noah (baiatul cu probleme mintale) scapa si fura un costum al asa ziselor creaturi, pe care "batranii" il foloseau pentru a intarii povestea. El este ucis in padure de Ivy (viitoarea sotie a lui Lucius), deoarece aceasta crede ca este una din creaturi. Ce am uitat sa va spun este ca Ivy este oarba. Ceea ce face povestea si mai interesanta. Evident, v-am povestit in mare ce s-a intamplat, insa sper ca v-am facut curiosi. Cel putin destul de curiosi sa urmariti trailerul iar mai apoi filmul. Garantez ca merita.

Filmul prezinta o lume izolata, unde ura, toate rautatile si toate placerile vietii nu au patruns. O lume ideala unde toti traiesc in armonie ca o mare familie. Un film splendid, de unde societatea de azi are multe de invatat. Merita urmarit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu