sâmbătă, 28 august 2010

Changeling [2008]

Changeling este al doilea film pe care l-am vazut astazi. Titlul este tradus (ca in multe alte cazuri) aiurea in limba romana. O drama care te tine cu sufletul la gura pana la sfarsit, fara momente plictisitoare. Rolul Angelinei Jolie aduce un plus intregului film, prin rolul exceptional pe care il joaca. Un film in care isi fac loc coruptia si incompetenta politiei si care este bazat pe o intamplare reala, prezentata foarte bine de regizorul Clint Eastwood.

Angelina Jolie joaca rolul unei mame singure, muncitoare, care il creste de una singura pe baiatul ei, Walter. Actiunea filmului este plasata in anul 1928 in Los Angeles. Filmul prezinta erorile, coruptia, incompetenta politiei din acele vremuri (care cu siguranta sunt prezente si azi). Copilul protagonistei este rapit, iar politia ii aduce insa un alt copil, care seamana cu baiatul ei, insa nu este acesta.

Femeia incearca cu orice pret sa convinga politia ca acesta nu este baiatul ei insa isi atrage asupra ei numai probleme. Politia nu recunoaste faptul ca a gasit alt baiat, pentru a nu se discredita in fata oamenilor si a presei. Christine Collins (Angelina Jolie) este inchisa in mod abuziv intr-un ospiciu. Insa ajutata de un barbat binevoitor reuseste sa scape si intr-un final sa le scape si pe celelalte femei care erau inchise acolo in mod abuziv de politia din acele vremuri.

Intre timp apare un caz de crima, in care un barbat se pare ca a ucis peste 20 de copii, printre care este identificat si Walter, copilul disparut. Desii se crede ca acesta este mort, dupa cinci ani de la proces apare unul dintre copiii despre care se credea ca a fost ucis, iar acesta povesteste cum a reusit sa scape alaturi de Walter din mainile criminalului. Astfel finalul filmului este dominat de incertitudine insa si de speranta. Mama ramane cu speranta ca baiatul ei este inca in viata.

Daca v-am captat cat de putin atentia va invit sa urmariti trailerul si neaparat sa va faceti timp sa vedeti si filmul. Merita.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu