joi, 30 septembrie 2010

Gladiator (2000)

"What we do in life echoes an eternity."

Unul dintre cele mai bune filme pe care le-am urmarit in ultima vreme. Un film care cu siguranta merita nota 10 din toate punctele de vedere. Este emotionant, impresionant si cutremurator de la inceput pana la sfarsit. Te face sa te gandesti la cate rautati sunt pe lumea asta, sa te gandesti in cine sa ai incredere si in cine nu, te gandesti la prieteni, la puterea banilor, la coruptie. Te gandesti la incompetentii care ne conduc tara, de fapt mai bine te uiti la alt film daca te gandesti la asta. Finalul este intradevar grandios, trist si cutremurator si cu siguranta iti va umezi coltul ochilor.

Filmul ne prezinta soarta generalului Maximus, un om respectat de soldati si aflat in gratiile imparatului Marcus Aurelius. Aflat in pragul mortii, Marcus vrea sa il lase pe Maximus la conducerea imperiului dupa moartea sa.

Commodus, fiul imparatului, nu accepta situatia si il omoara cu sange rece pe tatal sau, ordonand uciderea lui Maximus si a familiei acestuia.

Maximus reuseste sa scape, insa este capturat si devine sclav, iar mai apoi gladiator, ajungand in cele din urma in arena Coloseumului din Roma unde isi cauta razbunarea. Lupta finala se da intre el si Commodus, insa din nefericire in lupta mor amandoi.

Un film plin de dramatism, de scene cutremuratoare care iti taie respiratia, un film de nota 10.

P.S. Este primul film pe care l-am vazut in format Blu-ray.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu