vineri, 1 octombrie 2010

Mori gogule daca esti prost

La mine, in general, televizorul merge non stop. Daca sunt pe laptop, automat pornesc si televizorul. In general il pun pe posturile de stiri. Imi place sa fiu informat si sa stiu ce se intampla in jurul meu si chiar nu ii inteleg pe cei care traiesc intr-un univers propriu, fara sa ii intereseze nimic altceva.

Daca sunteti si voi consumatori de stiri, atunci cu siguranta ati observat ca la noi in Romanica, se intampla destul de des accidente de munca. Cel mai frecvent se intampla ca oamenii sa fie ingropati de vii atunci cand se surpa malurile de la diferite canale, santuri, etc. Parca am impresia ca aceste accidente se intampla destul de regulat, insa nu se face nimic.

Azi am auzit ca un muncitor a fost acoperit de pamant intr-un sant de 5 metri. Cum sa lucrezi gogule intr-un sant de 5 metri fara masuri de siguranta? De aici si titlul.

Facem o mica paranteza. Muncitorul sapa un sant pentru canalizare, undeva. Jurnalistul spunea ca in urma vizitelor lui Basescu, acesta a hotarat sa puna canalizare pentru a stopa inundatiile.Chiar sunt curios cum stopeaza inundatiile o canalizare facuta pe tub de pvc de 250mm, maxim 300, mai mult nu avea. Dar suntem in Romania si totul e posibil. Sa revenim.

Din fericire muncitorul a scapat cu viata. Insa cu siguranta cei care sunt vinovati nu vor fi trasi la raspundere. Si cu siguranta nu se va schimba nimic. Vom vedea in continuare la diferite intervale de timp aceleasi accidente stupide.

Azi nu a murit nimeni. Insa de ce e nevoie sa moara cineva ca sa se aplice niste amenzi firmelor sau administratorilor care sunt raspunzatori? Dar nu amenzi care sa nu fie platite niciodata. Niste amenzi de sa ii usture pielea 10 ani. Si sa se faca niste controale mai aspre. Sau pana la urma viata unui muncitor nu conteaza?

1 comentarii:

ciresica spunea...

Oamenii nu se uita la stiri pentru ca s-au saturat sa auda mereu aceleasi mizerii. Cat despre muncitori... este si vina lor pentru ca nu solicita echipamente, ca nu le face instruire. Dar na... stii vorba aia: prostia doare...si doare RAU!

Trimiteți un comentariu